09 desember, 2007

Molde domkirke 50 år

I Molde feirer vi at domkirka har vorte 50 år.

Det høres i heile byen når klokkespelet spelar "hurra for deg"... :)

Ellers har jubileet vorte feira med oratoriumet (dramatisk tonsetting av motiver fra Bibelen) "står om tårnene faller", mange små arrangement, to bøker og i dag som kremen av kaka ei skikkelig festgudstjeneste.
Eg fekk med meg oratoriumet og gudstjenesta, det var gode greier :)
På gudstjenesta preika Odd Bondevik frå mark.1, 14-15:
Då Johannes var sett i fengsel, kom Jesus til Galilea og forkynte Guds evangelium og sa: «Tida er inne, og Guds rike er kome nær. Vend om og tru på evangeliet!»
Vår kjære biskop snakka om at det vert forkynt meir "slapp av alt er fint" enn "vend om!" for tida. Han fortalde at alle prestar i den norske kyrkja har lova ved ordinasjonen at dei skal forkynne til omvending, men det er nok mange prestar gløymer at dei har lova det...
MEN Odd avslutta preika med å be oss i menigheten om å vende om, vi skulle ikkje lenger sjå på dei kristne rundt oss og bli frustrert over den åndelege sløvheten, vi skulle vende om og feste blikket på Jesus.

Det minnte meg om noko Hanna sa ein gong: "I ein saueflokk bør kvar sau lære seg å følge hyrdingen, ikkje berre følge saueflokken."

Så la oss prøve å ikkje bli så forvirra av at "sauene" rundt oss går i alle retnigar, alle vi som er sau må sjølv sørge for å halde blikket festa på hyrdingen (Jesus).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gått sagt, Hanna, et riktig bra poæng dær. Så hyggeli når du huske lure ting æ har sagt i min spede ungdom, nu for tia e hode mitt bare okkupert a konfunderanes variabla, Festingers kognitive dissonans, diskursanalyse å anna som e lite matnytti når man skal forhålle sæ t andre ting enn statistikk å psykologi historie. Men Marie, min elskede, kan vi snakkes imårra?!! --Hanna--

Anonym sa...

"Derfor, når vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus. For å få den gleden han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone. Ja, tenk på ham som holdt ut en slik motstand fra syndere, så dere ikke blir trette og motløse. (Hebr. 12, 1-3).

D æ my rart som skjer blant de kristne her på jorda. E kan bli helt oppgidd og frustrert t tider. Men Jesus æ den sommo igår, idag og t evig tid, og d æ Han oss ska fæst blikket på å gang ætje. Godt sagt, Hanna! Fortsett å del sånne glupe utsagn! Og du må fortsett å del dine tanka på bloggen Marie:)
Klæm frå Siri