01 mars, 2008

Dåp

Såg eit tv-program om Sigvart Dagsland her ein dag. I programet vart det snakk om dåp, og Sigvart sa noko sånt som at dåpen berre er ei symbolsk handlig, og at den ikkje betyr noko meir enn det. I det Sigvart sa det kom det kremtende frå pappa borti stolen; "han er i allefall ikkje katolikk, han kan knapt kalles lutheraner..."
Egil Svartdal er ein klok mann, han har sagt: "Hvis dåpen er en begravelse, dør man som eier og oppstår som forvalter. Det handler ikke om hvor mye eller lite jeg gir, men at jeg dypest sett som kristen ikke eier noe, men forvalter de ressursene Gud betror meg. Dette er den viktigste grunnleggende endringen i det å være kristen." (henta frå bladet Agenda 3:16, eit intervju med pengar som tema)

Kva skjer i dåpen eigentleg?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dåpen gir oss syndenes forlatelse, frelser fra døden og gir evig salighet til alle som tror. Det er Gud som gjør sin gjerning i dåpen, og Jesus har befalt oss å døpe hverandre i den treenige Guds navn, (Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn). Vannet, som er dåpens ytre tegn, viser hva som virkelig skjer. (Dette blir særlig tydelig med full neddykkelse). Ved dåpen blir et menneske begravet og oppreist med Kristus. Dåpen frelser oss fra det gamle livet, og gir nytt liv. Da Jesus innstiftet dåpen, sa Han at folk skulle gjøres til disipler ved dåp og opplæring og lydighet.

Konklusjon: Ved dåp og tro blir vi frelst!

(Kilde: "Tro og bekjennelse", av Tove Rustan Skaar).

Anonym sa...

Livet er vel en gave fra Gud, og ingenting er vel mer uskyldig og rent enn et lite barn?Er ikke dåpen en ytre handling, på samme måte som den tidligere omskjærelse?
Luther sier: troen, og troen alene (og hvem er det som gir troen?)Er det ikke Gud?

petrus

Marie sa...

Spennende :)