25 februar, 2008

Livet på Buvang

Det er fint å vere på Buvang, trivelig å "henge" sammen med mamma og pappa.
No har mamma hatt nokre fridagar, da har eg og mamma sittet mykje i sofaen og strikka.
Pappa er stort sett i verkstedet og mekka på BAM'en (Buvang AgroMaskin), det er vist mange feil og mykje slitasje som må fiksast.
I dag hadde eg store planer om å ta turen opp til Rambjøra, men etter å ha vassa ei stund med tung snø nesten opp til knea var eg ca så sliten...:
Da eg gjekk på Nordfjord vart eg av og til lei av å gå i kø oppå fjellet, men når det er så mykje snø som i dag hadde det vore fint å hatt ein heil klasse forran som trokka.
Nei, det vart ikkje noko Rambjøra i dag. På toppen av Børsetlia bestemte eg meg for å heller stikke heim for å få med meg pappa opp til Hals for å hente veden eg hogde på lørdag.
Pappa tok av kjettingane, men det var kanskje ikkje så lurt... Han sklei av og kom litt på snei...:
Eg syntes eg hadde vore riktig flink og hogd mykje ved, men var ikkje så stolt lenger da pappa tippa at det var ved nok for berre ei veke.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes du har vært kjempeflink Marie! Det var jo MASSE ved... og i forbindelse med at det "bare" holder til en uke hjemme hos dere, så må det vel også nevnes at dere har en super-heim-mekka-sentralfyr-greie som kanskje bruker litt mer ved enn i en vanlig heim...eller??

Godt å høre at det blir fiksa litt på BAMen. Da har dere vel kanskje bremser på den igjen snart..

Gleder meg til tur med deg,Marie! Da er vi i allefall to til å tråkke spor:)

Marie sa...

Bremser nei! Pappa den tullingen! Eg nemnte for han da han snakka om at det var mykje å fikse at han kanskje skulle fikse bremsene og, men han svarte med at bremser ikkje trengst...?! Tulling!
Tur bli bra, har planer om å la deg gå først ;)

Anonym sa...

Far din æ en tulling, og d æ du og! Positivt ment:) MYYY ved ta der, dåkk fyre hart må e sæi! Du æ flenk t å hjælp t, Marie! Heldig som har så my tid sammen mæ mor og far din! E VIL HEM E OG! KLÆM:)

Anonym sa...

Ja, om det skal holde for ei veke, har dykk ein særs lite effektiv ved-ovn.... Det holder for ein vinter i ein liten bergens-leilighet, med super-miljøvennlig- og effektiv ovn!!
-Gratulerer så masse med lappen, og med ny jobb, du er jammen tøff!
-catharina-