12 januar, 2008

Lyset på jorda

Jorda om natta:

På eit sånt bilde kan ein tydelig sjå kvar dei rike folka bur.

I bergpreika sa Jesus til disiplane sine:
"De er lyset i verda! Ein by som ligg på eit fjell, kan ikkje gøymast." -matt. 5, 14
Eg undrar meg på korleis bildet hadde sett ut om det var lyset frå notidas disiplar som lyste.
Skal tru kvar lyset hadde vore plassert, og kor lyst hadde det vore?

12 kommentarer:

John Gudmund sa...

dypt dypt...men tankevekkende...hmmmm

Ieah sa...

tankevekkende ja..
trur du vi nokkken gang får vite svare?

Marie sa...

Vel, eg har i allefall ikkje tenkt å komme me nå mulig svar...

Nils Ingar sa...

Det nærmaste vi kjem er vel dette

Sniff Sniff sa...

Litt artig at svenskane blir rekna som et "uevangelisert folkeslag". Forøvrig tru ej det e mange bittebittesmå lys stort sett over alt i heile verda - og at alle små lys e like viktige:)

Marie sa...

He he! Ja d va artig...! Eit sånt kart e ikkje akkurat heilt pålitelig, for kven er det egentlig som er disipplar(lys) no for tida? Er ein for eksempel lys fordi ein er døpt og medlem i ein menighet, eller er det noko anna som skal til for å kunne vere lys? Det er heldigvis ikkje opp til meg å bedømme kven som er lys eller ikkje. Den einaste vi med sikkerhet veit at fikk plass i Himmelen er jo ein røvar (luk. 23,43)... Takk og lov for at d ikkje e folk som ska dømme oss!

Sniff Sniff sa...

Ja ken e egentlig lys i våre dager? Ej he tenkt litt på "nådens latskap" i det siste. At friheita i nåden kansje bli brukt som et argument for å ikkje bry sej so mykje. Jesus e no snill, ikkje sant? Antallet langtidsmisjonæra, nonne og munka e vel sovidt ej veit på vei nedover. Mange velge det som e "rett for dei". Held du helligdagen heilag, eller forsvara du din åndelege latskap med at det e lov å gjere godt på sabbaten (ete smågodt og sjå på TV)? Eller ekje det egentlig slik at dei aller aller aller fleste kristne egentlig skal vere heilt vanlige menneske, i heilt vanlige jobba, som leve heilt vanlige late liv? E det berre opp til enkelte å "ta opp krossen sin"? Ja her va det mykje godt stoff til neste vekes smågruppe... ;)

Marie sa...

Ja, her var mykje godt stoff til smågruppa. Eg undrar meg stadig på korleis livet mitt hadde sett ut om eg VIRKELIG trudde på alt det Jesus sa. Frusrerende å vite at det er sant og samtidig merke at eg handlar som om det ikkje var sant, som om eg ikkje hadde tillit til at det Jesus sa gjaldt meg...

Marie sa...

Forresten, det står: "De ER lyset i verda!", ikkje "De skal vere lyset i verda"

Anonym sa...

Og du æ ett tå di jøsa Marie! Her æ d så my som allerede æ sagt, at e vet itj om e har så my å teføy. Men et meget bra blogginnlægg må e sæi. Djupt og tankevækkende, men uten så mange svar. Sånn æ vel livet som kristen av og te, my oss itj ferstår, my oss itj har svar på. Men oss må bærre tru på d læll, og dæm som hælj ut fæ vel endel svar i himmeln, vil e tru:)

karenelise sa...

ja, det må du gjøre en gang vettu, Afrike e åg blir det peneste kontinente!!:)
hadd gleda mæ tell å si hadet tell dæ idag, men hanna kom hjem aleina... snufs... jaja:)
stor klæm!

Astrid Elisabeth sa...

For et genialt spørsmål Marie! Jeg blir så nysgjerrig og tankefull.